Turløyper

Vandring i Evje og Hornnes
Det er mange flotte turer man kan glede seg over i Evje kommune. Turene er stort sett familievennlige og passer alle som er glad i å være ute i naturen. Her er et utvalg:

Evje lysløype 185 m.o.h
Evje lysløype er en helårsløype som er opparbeidet i et samarbeid mellom Otra IL, kommunen og forsvaret. Løypa starter ved Evje Stadion og slynger seg gjennom Evjemoen øvingsfelt. Den er 8,6 km lang, hvor den midtre delen er t/r løype. I hver ende er det rundløyper. Løypa er opparbeidet og har gruslagt sti mange steder. I fra oktober til april er den lyssatt. Det er satt opp rastebord og postkasse med bok.
Anbefalt fottøy er joggesko/tursko.

Ørnefjell 371 m.o.h
Ørnefjell ligger sentralt til med start fra Oddeskogen. Løypa går gjennom skogsterreng og har noen bratte partier underveis. Det anbefales å bruke staver. Løypa går forbi gamle Ørnefjell hoppbakke som var i bruk fra 1934 til 1940. Ved toppen av Ørnefjell er det postkasse med gjestebok samt stoler og bord slik at en kan hvile og nyte naturen.
Anbefalt fottøy er gode tursko/joggesko.
OBS: Stien kan være glatt flere steder.

Fennefossfjellet, 490 m.o.h
Fennefossfjellet er et landemerke i området, godt synlig fra alle innfartsårer til Evje med den høye radio/TV/mobil masten på toppen. Løypa går fra Fennefossmuseet på traktorvei og sti til toppen. Det er jevn stigning de første kilometerne før stien slynger seg slakt ut mot masten. Det er et utsiktspunkt mot Evje Sentrum mot øst og man kan se Otra bukte seg nedover mot Kristiansand i sør.
Anbefalt fottøy er gode tursko/joggesko.

Himmelsyna, 649 m.o.h.
Himmelsyna er ett begrep på Sørlandet. Det er fantastisk utsikt fra toppen når været er på det beste. I sør kan man se havet mot Lillesand/Grimstad, og man har 360 graders utsyn til 15 – 16 av Agders kommuner. Postkasse i varden. Varden ligger i Froland kommune, men 200 m fra toppen langs løypa fra Høgås (nordre løype) møtes tre kommuner: Evje og Hornnes, Birkeland og Froland. Løypa starter ved Høgås skianlegg. Her er det opparbeidet sti hele veien, det kan være noen bløte partier.
Siste del av løypa mot toppen er bratt, særlig fra nord siden.
Anbefalt fottøy er gode tursko/joggesko.

Teksten er lånt fra: http://www.setesdal.com/no/Aktivitetar/